03Desembre2021

Presentació de la I Beca de recerca del Pallars Jussà, Mn. Jesús Castells i Serra

  
I  Beca de recerca del Pallars Jussà, Mn. Jesús Castells i Serra El 10 de juny de 2011, es va presentar als mitjans de comunicació la que serà la primera edició de la I Beca de recerca del Pallars Jussà, homenatge a Mn.Jesús Castells i Serra.

El Sr.Albert Alins i Abad, delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran; l'Il·lm. Sr. Xavier Pont i Jordana, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà; l'Il·lm. Sr. Víctor Orrit i Ambrosio, alcalde de Tremp i el Sr. Fernando Lázaro i Ochoa, director de l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà han presentat avui dia 10 de juny de 2011 a les 10 h. als mitjans de comunicació la I Beca de recerca del Pallars Jussà, Mn. Jesús Castells i Serra.

Amb l'objectiu de promoure el desenvolupament, la divulgació i el foment de la cultura a la comarca del Pallars Jussà, i en especial el de la seva història, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l'Ajuntament de Tremp i l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, conjuntament publiquen la convocatòria de la I Beca de recerca Mn. Jesús Castells i Serra, 2011.

Mn. Jesús Castells i Serra (Vilamolat de Mur 1929-La Seu d'Urgell 2006). Canonge de la catedral d'Urgell, destacà al llarg de la seva vida, pel seu interès i els seus treballs per a la recuperació i la preservació del patrimoni cultural. Autor del Martirologi d'Urgell i gran coneixedor de la diocèsi, sempre col·laborà amb els estudiosos i els investigadors en les seves recerques, ja que a més a més va desenvolupar les funcions d'arxiver adjunt, capitular i diocesà.

La seva gran passió fou la història, que li inculcà el seu pare, Josep Castells i Bigorra, el qual ja havia iniciat la important tasca de salvaguarda del patrimoni documental de la comarca del Pallars Jussà; Mn. Jesús Castells continuà la tasca de recollida i classificació de la documentació custodiada a Casa Josep de Vilamolat de Mur i destacà al llarg de tota la seva vida per difondre la cultura popular del Pirineu.

Malauradament, Mn.Jesús no va poder veure en funcionament l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, un dels seus grans somnis.

Veure el tríptic

Compartir contingut
Copyright © 2021 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.