28Març2024

El Pallars Jussà presenta un nou informe amb iniciatives ecoturístiques inspiradores de contribució al territori

L’informe analitza vuit iniciatives d’empreses d’ecoturisme que destaquen pel seu dinamisme i la seva innovació.

Gran part de les iniciatives comporten la col·laboració entre les empreses ecoturístiques i entitats locals sense ànim de lucre que duen a terme projectes de conservació i recuperació del patrimoni natural i cultural. Aquests accions reben i es beneficien de les donacions econòmiques o de treball voluntari que aporten els turistes i que vehiculen les empreses d’ecoturisme.

De les vuit iniciatives estudiades, dues són de Catalunya i la resta de territoris com Cantàbria, Menorca o el Pirineu Aragonès.

Un cop elaborat l’informe, els 8 casos es van presentar als agents ecoturístics del Pallars Jussà en una sessió virtual. Una de les conclusions sorgida de la sessió és que la gran oportunitat que tenen les empreses del territori per a vehicular les diverses iniciatives de retorn a través de la plataforma Gratitud Pallars, tot un referent per la seva innovació.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha expressat que “l’objectiu és donar eines als empresaris turístics de la comarca per tal que coneguin iniciatives ecoturístiques destacades i així consolidar el Pallars Jussà com una destinació pionera i innovadora”.

L’informe es pot descarregar del següent enllaç:

https://www.desenvolupamentpallarsjussa.net/pdf/Turisme/Iniciatives_retorn.pdf

 L’estudi s’ha realitzat en el marc d’una acció finançada pel projecte “Treball a les 7 comarques” del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.