27abril2024

El Pallars Jussà avala la petició de que diputació o generalitat es facin càrrec de la carretera entre la Pobleta de Bellveí i Gerri de la Sal

Per evitar la seva degradació a causa de la manca de recursos tècnics i econòmics per part dels municipis que han d’assumir la gestió i manteniment d’aquesta via local que uneix els dos Pallars

El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà va aprovar per unanimitat donar suport al manifest que han presentat conjuntament els municipis de la Torre de Capdella i Baix Pallars on es demana que la Diputació de Lleida o la Generalitat de Catalunya assumeixin la titularitat de la carretera que enllaça aquests dos municipis entre els nuclis de La Pobleta de Bellveí i Gerri de la Sal.

Segons el manifest, que una administració supracomarcal assumeixi la titularitat de la via és la única forma de garantir el seu correcte manteniment, la gestió em matèria de seguretat i viabilitat hivernal, i en conseqüència, garantir també el futur dels nuclis per on passa així com impulsar el seu creixement econòmic.

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, aquesta petició dels municipis de La Torre de Capdella i Baix Pallars, va en la línia del que tant el Consell Comarcal com el Consell d’Alcaldes fa temps que reivindiquen.

Segons Mullol, els ajuntaments de muntanya acostumen a tenir al seu càrrec molts kilòmetres d’accés a nuclis a causa de la dispersitat territorial, però, per contra, no disposen d’un finançament que els permeti fer-ne un bon manteniment. Per aquest motiu es considera que la única fórmula per evitar la degradació d'aquestes vies i que aixó no comporti el despoblament dels nuclis, és la de cedir la titularitat d’aquestes carreteres a un organisme superior que hi pugui destinar els recursos que realment es necessiten.

Entre altres coses, el ple d’ahir també va donar suport per unanimitat al manifest de l’entitat “Som escola” que fa una crida a la defensa del model linguístic de l’escola catalana i es va denunciar la judicialització i politització de l’ús de llengua catalana.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.