26Octubre2024

El MITECO amplia el programa MOVES III amb 350 milions d'euros més

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) ha anunciat una ampliació de 350 milions d'euros per al programa MOVES III, arribant així a un total de 1.550 milions d'euros per impulsar l'adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega. Aquesta ampliació inclou 200 milions dels Pressupostos Generals de l'Estat i 150 milions del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), gestionat per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDAE).

A més, s'activaran noves línies d'incentius: 50 milions per al nou programa MOVES Flotes Plus, destinat a l'electrificació de les flotes d'empreses, i 150 milions per al MOVES Corredors, que garantirà una infraestructura de recàrrega suficient en la xarxa principal de carreteres. Amb aquestes noves línies, les ajudes totals per a la mobilitat elèctrica a Espanya assoleixen els 2.550 milions d'euros.

El MITECO també ha iniciat la consulta pública per regular un nou sistema de crèdits per a l'ús d'electricitat renovable en el transport (e-credits), ajudant a assolir els objectius europeus d'introducció d'energia renovable.

Aquesta actuació de comunicació forma part de les activitats que desenvolupa l'Oficina de Transició Energètica en el marc de la Convocatòria d’ajuts per al desenvolupament de la primera fase del treball de les oficines comarcals d'impuls de la transició energètica de Catalunya, amb el suport de l'Institut Català d'Energia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.