16Octubre2024

L'IDAE aprova cinc programes d'ajuts per a projectes innovadors d'energies renovables

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), ha aprovat cinc programes d'ajuts destinats a impulsar projectes innovadors d'inversió en instal·lacions d'energies renovables, emmagatzematge i sistemes tèrmics. Els ajuts estan finançats pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, mitjançant fons europeus Next Generation, i tenen com a objectiu fomentar l'ús de tecnologies renovables per contribuir a la transició energètica a Espanya.

Programes subvencionables:

  1. Agrivoltaiques amb emmagatzematge: Fomenten projectes que combinen l'ús de terres agrícoles amb instal·lacions fotovoltaiques per produir energia elèctrica sense afectar la productivitat agrícola. Aquest programa té un pressupost de 72 milions d'euros.
  2. Instal·lacions fotovoltaiques flotants: Destinat a projectes que utilitzen tecnologia fotovoltaica en plataformes flotants en cossos d’aigua artificials. La dotació pressupostària és de 30 milions d'euros.
  3. Renovables amb emmagatzematge en infraestructures: Aquest programa impulsa la integració d’energies renovables en infraestructures existents, com carreteres o edificis. El pressupost és de 30 milions d'euros, i es poden utilitzar tecnologies fotovoltaiques, eòliques o hidroelèctriques.
  4. Autoconsum col·lectiu amb emmagatzematge per a consumidors vulnerables: Té com a objectiu fomentar projectes d’autoconsum col·lectiu amb participació de consumidors vulnerables. El pressupost assignat és de 78,07 milions d'euros.
  5. Bombes de calor renovables: Aquests ajuts estan destinats a la instal·lació de bombes de calor d’alta eficiència per a la climatització i refrigeració. Es destinen 39,93 milions d'euros per a aquest programa.

Podran sol·licitar els ajuts qualsevol persona jurídica, pública o privada, i agrupacions d’entitats. El termini de presentació de sol·licituds començarà el 30 de setembre de 2024 i finalitzarà el 18 de novembre de 2024 a les 12:00 hores. Les sol·licituds es podran tramitar a través de la seu electrònica de l'IDAE.

El Ministeri ha ampliat el termini per a la realització i execució dels projectes subvencionats fins al 31 de març de 2026, la qual cosa permetrà una major flexibilitat per a la implementació de les inversions. Aquest conjunt de programes s'alinea amb els objectius de transició energètica i descarbonització establerts per la Unió Europea, reforçant el paper de les energies renovables en el sistema energètic espanyol.

Aquesta actuació de comunicació forma part de les activitats que desenvolupa l'Oficina de Transició Energètica en el marc de la Convocatòria d’ajuts per al desenvolupament de la primera fase del treball de les oficines comarcals d'impuls de la transició energètica de Catalunya, amb el suport de l'Institut Català d'Energia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Compartir contingut
Copyright © 2024 Consell Comarcal del Pallars Jussà. Tots els drets reservats. Designed by JoomlArt.com. Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.